FARFALLE S KVĚTÁKEM A SARDELOVÝMI ŘEZY
Ingredience:
1 květák (zhruba 750g), sůl, 400g farfalle (těstoviny-motýlci), 1 cibule, 3 stroužky česneku, 5 menších sardelových řezů, 3 snítky oregana, 3 lžíce olivového oleje, 250g sterilovaných kousků rajčat (sklenice), 2 lžíce másla, drcený pepř.
POSTUP PŘÍPRAVY
Očištěný květák rozeberte na růžičky a opláchněte je. V hrnci přiveďte k varu dostatečné množství osolené vody, vsypte těstoviny a přiveďte k varu. Vložte květák a znovu přiveďte k varu. Společně vařte podle návodu na obalu těstovin. Mezitím oloupejte cibuli a česnek a odděleně najemno nakrájejte. Sardelové řezy nakrájejte na nudličky o síle malíčku. Dobromysl najemno nasekejte. V pánvi rozehřejte olej a dejme zesklovatět cibuli i česnek. Přidejte sardelové řezy, dobromysl a kousky rajčat s nálevem. Nechejte přejít varem. Těstoviny s květákem sceďte, nechejte okapat a vložte do mísy. Přidejte sardelovou směs a máslo. Promíchejte, opepřete a ihned podávejte.
Aktuality
------------------------------
FARMÁŘSKÝ VÝROBEK
SVÁTEČNÍ KLOBÁSA
100g - 19,90
Jirgl Manětín
Info pro zákazníky
Nabízíme levné jednou použité
3L a 5L plastové kbelíky s víčkem. Zcela čisté - umyté v myčce. Cena od 7Kč.
============
Státní svátek 1.5.
ZAVŘENO
============
Prosíme zákazníky, vstupujte tak, aby maximální počet zákazníků nepřekročil 6.
====================
přijímáme objednávky
na čerstvé krůty
===================
Vraťme se k moudrosti našich předků, našich babiček. Posilněme svou imunitu silným vývarem, slepičí polévkou, ideálně pomalu, dlouze vařenou. Nabízíme kvalitní slepice 1. jakosti z českých chovů.
====================
Přijmeme prodavačku(e)
na 2směnný provoz (7-15 a 9-17)
====================
Čerstvá drůbež, králíci a hnědá vejce pochází z českých chovů