VÝTEČNÉ KUŘECÍ S TATARKOU

Ingredience:

Pro 4 osoby: 600 g kuřecího masa(může být cokoliv - prsa, stehýnka,špalíčky dle chuti) , 2 větší cibule, sůl, pepř, máslo na vymazání pekáčku,tatarka light(může být i obyč.), sýr eidam plátky 100-150g, popř. šunka.

POSTUP PŘÍPRAVY

Vymažeme si pekáček kouskem másla (nemusí být - cibule pustí dost šťávičky), na něj poklademe na kolečka nakrájenou cibuli,pak kousky kuřete, osolíme, opepříme dle chuti.Potom zalijeme celou tatarkou-stačí malá (já ředím tatarku půlkou bílého jogurtu asi 75g). A nakonec zakryjeme plátky sýra. Nejprve pečeme asi 20 min na 250 C° zakryté, poté odkryjeme a ještě pečeme, aby sýr pěkně zrůžověl. Cibulka pustí dost šťávy, tatarka udělá taky své......takže masíčko je náramně šťavnaté a křehoučké. Na přilepšenou možno přidat na vrstvu masa i šunku....Je to jednoduché a výborné....
Jako příloha se hodí skoro cokoliv.

Aktuality

------------------------------

PRVOREPUBLIKOVÝ
 UZENÝ BOK
  100g 29,90

Info pro zákazníky

============

Vraťme se k moudrosti našich babiček. Posilněme svou imunitu silným vývarem, slepičí polévkou, ideálně pomalu, dlouze vařenou. Nabízíme kvalitní slepice 1. jakosti z českých chovů. Od 11.4. prodáváme dokonce i chlazené.

============

Čerstvá drůbež, králíci a vejce pochází z českých chovů