Kapr pečený po labužnicku

  • 6 porcí kapra
  • 1 citron
  • 80 g oleje, 80 g másla
  • 40 g mandlí, 50 g jader vlašských ořechů
  • 50 g rozinek, 1/4 litru plzeňského piva
  • 80-120 g oloupaných žemlí
  • asi 1/4 l rybího vývaru na podlití
  • sůl, mletý pepř, petrželka

Z porcí kapra stáhneme kůži, potom osolíme, opepříme, pokapeme citrónovou šťávou, potřeme olejem a postavíme asi na 2 hodiny do chladu. Potom v pánvi na zbylém rozehřátém oleji připravené porce kapra prudce po obou stranách opečeme, přendáme do kastrolu na rozehřáté máslo, k tomu přidáme v pivu namočené nevymačkané žemle, rozinky, sloupnuté a na nudličky nakrájené mandle a ořechy. Podlijeme trochou vývaru a v troubě pečeme do měkka. Jednotlivé porce upečeného kapra upravíme na talíř, přelijeme hustou omáčkou a ozdobíme citronem a petrželkou. Podáváme s bramborami.

Aktuality

------------------------------

FARMÁŘSKÝ VÝROBEK

SVÁTEČNÍ KLOBÁSA

100g - 19,90

Jirgl Manětín


Info pro zákazníky

Nabízíme levné jednou použité

3L a 5L plastové kbelíky s víčkem. Zcela čisté - umyté v myčce. Cena od 7Kč.

============

Státní svátek 1.5.

  ZAVŘENO

============

 

Prosíme zákazníky,  vstupujte tak, aby maximální počet zákazníků nepřekročil 6.

====================

přijímáme objednávky

na čerstvé krůty

===================

Vraťme se k moudrosti našich předků, našich babiček. Posilněme svou imunitu silným vývarem, slepičí polévkou, ideálně pomalu, dlouze vařenou. Nabízíme kvalitní slepice 1. jakosti z českých chovů.

====================

Přijmeme prodavačku(e)

na 2směnný provoz (7-15 a 9-17)

====================

Čerstvá drůbež, králíci a hnědá vejce pochází z českých chovů