LAHODNÝ KRÁLÍK NA CIBULI

Ingredience:

Králík, asi 6-7 ks cibule, slanina-neboli slaný uzený špek-nešetřit.., sůl, bobkový list, nové koření, pepř celý, cca 1-2 hrnky vody a kousek másla

POSTUP PŘÍPRAVY

Cibuli nakrájíme nahrubo, vložíme do pekáče,  na cibulku položíme naporcovaného, slaninou prošpikovaného králíka - komu se nechce špikovat, jako mně, tak slaninku jen vloží navolno do pekáče, osolíme,přidáme pepř asi 10 kuliček, 5 kuliček nového koření, 4 bobkové listy, zalijeme 1-2 hrnky vody a navrch položíme kousek másla. Pod pokličkou v troubě dusíme, až maso opadává od kosti, NEUŽÍRAT-JELIKOŽ JE TO OPRAVDU LAHODA NA JAZYKU :o)), chvíli před koncem odstranit pokličku a nechat masénko zezlátnout, vody aby bylo tak asi 2 cm, vznikne  sos z cibulky a potom je to hotové. Maso můžeme podávat s kostí, nebo bez-obrané, jako příloha se hodí chléb nebo knedlíček, my máme rádi čerstvý chléb, kterým nabíráme sos.
Nebojte se množství cibule, pečením a dušením se zcela rozpustí a je z ní lahodná šťáva..

Aktuality

------------------------------

PRVOREPUBLIKOVÝ
 UZENÝ BOK
  100g 29,90

Info pro zákazníky

============

Vraťme se k moudrosti našich babiček. Posilněme svou imunitu silným vývarem, slepičí polévkou, ideálně pomalu, dlouze vařenou. Nabízíme kvalitní slepice 1. jakosti z českých chovů. Od 11.4. prodáváme dokonce i chlazené.

============

Čerstvá drůbež, králíci a vejce pochází z českých chovů